2008-09-09, 21:25:17
Mam dwa przepisy po niemiecku na super ciastka.
Przepisałem je i chciałem przetłumaczyć, czy ktoś z was pomógł by mi w ułożeniu tego w całość?
Translator jest debilny troche.
Tekst oryginalny:
Pomoże ktoś?
Przepisałem je i chciałem przetłumaczyć, czy ktoś z was pomógł by mi w ułożeniu tego w całość?
Translator jest debilny troche.
Tekst oryginalny:
Cytat:Kakaoringetranslate.google.com
Zutaten: 170g Butter, 2 Eidotter, 120g Zucker, 60g feingeriebene Hasselnuse, 250g Mehl, 30-40g Kakao, Vanillezucker.
Uberzug: Zitronenglasur, Buntzucker oder grob gehackte Nusse.
Schaummasse aus Butter, Zucker, Eigelb und Vanillezucker ruhren,geriebene Haselnusse,Kakao und Mehl dazugeben.Mit dem SAWA â??Keks-Automaten Ringe auf das kalte,ungefettete Blech setzen und backen.Nach dem Erkalten mit Zitronenglasur uberziehen und mit Buntzucker oder grob gehackten Haselnussen bestreuen.
Vanillehornchen
Zutaten: 350g Mehl, 210g butter, 110g feingeriebene Nusse, 2 Eidotter, 110g feinen Zucker.
Murbeteig auf dem Bret herstellen.Mit dem Sawa-Keks-Automaten bleistiftdicke Stangen auf das Backbleech pressen,in Stuckchen schneiden und zu Hornchen formen.Hell backen und nach heib in einem Gemisch aus feinem Zucker und 2 packchen vanillezucker walzen.
Cytat:Kakao pierścieniO ile składniki są dla mnie zrozumiałe to z samym przygotowaniem nie jest już tak łatwo.
Składniki: 170g masła, 2 żółtka jaj, 120g cukru, 60g feingeriebene Hasselnuse, 250g mąki, 30-40g kakao, wanilii i cukru.
Galwanicznym: cytryna Glazura, kolorowe cukru lub rozdrobnionych około nusse.
Piana masa masła, cukru, żółtko i wymieszać wanilii i cukru, startych orzechów laskowych, kakao i mąki dazugeben.Mit na SAWA-herbatniki maszyn pierścienie na zimno, ungefettete arkusz, a chłodzenie backen.Nach z cytryny ponad Glazura i zabarwione z cukru lub około rozdrobnionych Haselnussen bestreuen.
Róg Chen wanilii
Składniki: 350g mąki, masła, 210g, 110g feingeriebene nusse, 2 żółtka jaj, cukru, 110g grzywny.
Shortcrust ciast na Bret herstellen.Mit w Sawa-herbatniki maszyn bleistiftdicke biegunów Backbleech prasy, w stiuku Chen cięte i Rogu Chen formen.Hell do heib i pieczemy w mieszance cukier grzywny i 2 packchen vanillezucker roll.
Pomoże ktoś?