Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
RAM- problem z napięciem

#1
Question 

Witam,

Problem tkwi w napięciu do kości RAM. Posiadam pamięć Patriot 2x2GB 1600Mhz i ich napięcie powinno wynosić(dla każdej kości) 1.7V. W biosie ustawiłem na takie napięcie, ale system windows(7) nie wykrywa tego i nadal pozostaje 1.5V. Wyniki sprawdziłem w programie CPUID-CPU-Z. Proszę o radę, ponieważ nie da sie grać w cokolwiek bo ciągle "zrywa" i "przycina".

  Odpowiedz

#2

Witam,

Problem tkwi w napięciu do kości RAM. Posiadam pamięć Patriot 2x2GB 1600Mhz i ich napięcie powinno wynosić(dla każdej kości) 1.7V. W biosie ustawiłem na takie napięcie, ale system windows(7) nie wykrywa tego i nadal pozostaje 1.5V. Wyniki sprawdziłem w programie CPUID-CPU-Z. Proszę o radę, ponieważ nie da sie grać w cokolwiek bo ciągle "zrywa" i "przycina". Patrioty to wsaniałe pamięci ale bardzo problematyczne. Podaj jaka masz płyte głowną . Warto także napisać do

" patriota " gdy miałem ostatno problem związany z ich pamięciami sporo mi podpowiedzieli. Pozdrawiam.

ps. zrób test pamięci programem gold - memory  Smile

Chcesz pomóc? Wstaw jako sygnature na innym forum:


[Obrazek: userbar.png]

Zapraszam do odwiedzin strony  http://portal.pcmod.pl/


Asus P5B Premium :: QuadCore Intel Core 2 Quad Q8300, 2500 MHz (7.5 x 333) BOX :: 2x 2 GB PATRIOT DUAL  :: ATI Radeon HD 5770 :: 6x Seagate ST3500320AS 500GB :: HIPER Type-R 580W

  Odpowiedz

#3
Chodzi tu o to, że system windows nie chce zaakceptować tych zmian w BIOS'ie... Wczesniej kiedy był taki problem zmieniłem napięcie i działało normalnie, tylko teraz są jakieś problemy. A jak włączyć ten program?

PS płyta główna- GigaByte MA770T-UD3
  Odpowiedz

#4
A Smile resetowałeś bios za pomocą zworki , Jeżeli to nie pomoże to napisze ci jak zrobic test pamięci czy nie są uszkodzone.
Chcesz pomóc? Wstaw jako sygnature na innym forum:


[Obrazek: userbar.png]

Zapraszam do odwiedzin strony  http://portal.pcmod.pl/


Asus P5B Premium :: QuadCore Intel Core 2 Quad Q8300, 2500 MHz (7.5 x 333) BOX :: 2x 2 GB PATRIOT DUAL  :: ATI Radeon HD 5770 :: 6x Seagate ST3500320AS 500GB :: HIPER Type-R 580W

  Odpowiedz

#5
Nie, nie robiłem za pomocą zworki. poprostu w ustawieniach w BIOS'ie, no a jak nie pomogło to update do najnowszej wersji.. co i tak nie poskutkowało.
  Odpowiedz

#6

Ściągnij program Gold Memory , może być trial. Wypal płytkę i zabotuj go tak jak płytkę instalacyjną windowy. Ten program sprawdzi czy czasami pamięci nie są uszkodzone.

Chcesz pomóc? Wstaw jako sygnature na innym forum:


[Obrazek: userbar.png]

Zapraszam do odwiedzin strony  http://portal.pcmod.pl/


Asus P5B Premium :: QuadCore Intel Core 2 Quad Q8300, 2500 MHz (7.5 x 333) BOX :: 2x 2 GB PATRIOT DUAL  :: ATI Radeon HD 5770 :: 6x Seagate ST3500320AS 500GB :: HIPER Type-R 580W

  Odpowiedz

#7
Zainstalowałem program AIDA64 i tam mi pokazuje napięcie 1.5V chociaz w BIOS'ie zmieniałem na 1.7V. Jest jeszcze jeden "problem", mianowicie mam 2 kości RAM po 2GB każda i w tym programie pokazuje mi ze jedna jest wykryta (pisze nazwa) ale nie wykrywa drugiej kości w slocie numer 2. Jakieś rady?
  Odpowiedz

#8
Czyli sprawa łatwa , albo się pamięć obluzowała ,albo posypała.
Wyjmij pamięć i włóż jeszcze raz, potem koniecznie wykonaj ich test Smile
Chcesz pomóc? Wstaw jako sygnature na innym forum:


[Obrazek: userbar.png]

Zapraszam do odwiedzin strony  http://portal.pcmod.pl/


Asus P5B Premium :: QuadCore Intel Core 2 Quad Q8300, 2500 MHz (7.5 x 333) BOX :: 2x 2 GB PATRIOT DUAL  :: ATI Radeon HD 5770 :: 6x Seagate ST3500320AS 500GB :: HIPER Type-R 580W

  Odpowiedz



Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z kartą graficzną DexMex_O 2 836 2019-10-18, 11:28:15
Ostatni post: Monet24
  Problem z chłodzeniem Azaret 5 6,896 2017-06-29, 08:35:50
Ostatni post: Kaverlis
  Problem z wirusem :( Pliki tylko do odczytu !! piotrvx 0 3,760 2011-07-19, 22:21:43
Ostatni post: piotrvx
  Wyłanczajacy sie komputer problem z VBAT dinor913 1 4,001 2011-05-08, 13:36:10
Ostatni post: piotrvx
  Problem z p35 Neo2-FIR kiler1121 11 10,787 2011-01-12, 16:06:24
Ostatni post: piotrvx
Question Problem z Netem michalo20 0 2,877 2010-05-27, 14:21:29
Ostatni post: michalo20
  Problem z dyskiem zewnętrznym WD My Book 500GB FireWire (Service Pack 3 do XP) fafnucy 0 4,346 2009-11-05, 00:37:14
Ostatni post: fafnucy
  Radeon HD 4850 Problem :((( Woj89 0 3,076 2009-09-25, 23:57:15
Ostatni post: Woj89
  Problem z komputerem i instalacja na nim windowsa Radek19891 3 4,700 2009-02-17, 19:06:31
Ostatni post: Raga
  problem z kierownica apollo mrozina 5 6,865 2008-12-21, 18:15:51
Ostatni post: Raga

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

User Panel


Navigation


Latest Topics

Forum software by © MyBB Theme © iAndrew 2016