Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nie działa nowa karta graf. GF 8800

#1
Tak jak w innym temacie kupiłem GF 8800. Zamontowałem, nie ma obrazu. Karta działa, bo słychać wentylator. Co teraz?
Kabelek zasilający podłączyłem, nic to nie dało. Coś w biosie?
  Odpowiedz

#2
Kabel zasilający do monitora dobrze podpięty? Masz do niej gwarancję?
  Odpowiedz

#3
Tak, wszystko podpiełem. Tak mi odpisał facet u którego kupiłem:

"Tak, karta na pewno jest w 100% sprawna, skoro glosno piszczy (dlugi jednostajny dzwiek) to sygnalizuje problem z zasilaniem
Jaki ma Pan zasilacz, ile ma lini 12V, czy karta jest podpieta do osobnej linni ? czy zasilacz ma kabel 6-pinowy do karty, czy jest on na przejsciowce z innych zlaczy
To dosyc prodozerny model, na siecii znalazlem ze producenci zalecala wydajnosc pradowa na poziomie 26-28 A"
  Odpowiedz

#4
Jaki masz zasilacz ?. Piski - to problemy z wentylatorem (nie obraca się), nie podpięte zasilanie grafy, złe wpięta grafika (krzywo), zasilacz minim to 400 markowa , u mnie starczał ibox 400. Grafa powinna wystartować na najtańszej 350 tyle że wentylator jeżeli ma regulacje obrotów będzie chodził na maxa. I po kilku minutach pewnie poleci zasilacz . Jak coś to na forum prawie zawsze jestem po od 19.
Chcesz pomóc? Wstaw jako sygnature na innym forum:


[Obrazek: userbar.png]

Zapraszam do odwiedzin strony  http://portal.pcmod.pl/


Asus P5B Premium :: QuadCore Intel Core 2 Quad Q8300, 2500 MHz (7.5 x 333) BOX :: 2x 2 GB PATRIOT DUAL  :: ATI Radeon HD 5770 :: 6x Seagate ST3500320AS 500GB :: HIPER Type-R 580W

  Odpowiedz

#5
Byłem dzisiaj w serwisie. Byłem przy facecie, sprawdzał wentylator w karcie i wszystko się obkręcało. Zasilacz mam WIN POWER 550. Facet powiedział to samo co ten od którego kupiłem kartę, że to coś z zasilaniem. Ten pisk dochodził z karty, a nie z zasilacza.
Dzisiaj byłem przed zamknięciem, rano mam przyjść do niego.
  Odpowiedz

#6
Taki pisk jest jak próbujesz podłączyć grafikę bez podłączenia dodatkowego zasilania. Masz w zasilaczu odpowiedni wejście, czy podłączałeś przez przejściówkę? Jeżeli przez przejściówke to czy podłączałeś pod 2 molexy przejściówkę ?
Chcesz pomóc? Wstaw jako sygnature na innym forum:


[Obrazek: userbar.png]

Zapraszam do odwiedzin strony  http://portal.pcmod.pl/


Asus P5B Premium :: QuadCore Intel Core 2 Quad Q8300, 2500 MHz (7.5 x 333) BOX :: 2x 2 GB PATRIOT DUAL  :: ATI Radeon HD 5770 :: 6x Seagate ST3500320AS 500GB :: HIPER Type-R 580W

  Odpowiedz

#7
Facet podłączył przez przejściówkę i nie działało.
Znaczy wziął z półki jakiś kabelek, podłączył do karty i do jednego wejścia z kabli wychodzących z zasilacza.
  Odpowiedz

#8
Jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy to że mogła zwiesić się płyta główna albo pamięć , wystarczy wtedy zresetować bios . A po tym na starej grafice komputer ci startował ?
Chcesz pomóc? Wstaw jako sygnature na innym forum:


[Obrazek: userbar.png]

Zapraszam do odwiedzin strony  http://portal.pcmod.pl/


Asus P5B Premium :: QuadCore Intel Core 2 Quad Q8300, 2500 MHz (7.5 x 333) BOX :: 2x 2 GB PATRIOT DUAL  :: ATI Radeon HD 5770 :: 6x Seagate ST3500320AS 500GB :: HIPER Type-R 580W

  Odpowiedz

#9
Dźwięk był na 100% z grafiki, a nie czasami nie wydobywał się ze spikera?
Chcesz pomóc? Wstaw jako sygnature na innym forum:


[Obrazek: userbar.png]

Zapraszam do odwiedzin strony  http://portal.pcmod.pl/


Asus P5B Premium :: QuadCore Intel Core 2 Quad Q8300, 2500 MHz (7.5 x 333) BOX :: 2x 2 GB PATRIOT DUAL  :: ATI Radeon HD 5770 :: 6x Seagate ST3500320AS 500GB :: HIPER Type-R 580W

  Odpowiedz

#10
Mówisz o tej przejściówce żeby podłączyć monitor? Facet podłączył monitor pod kabel który pasował pod wejście do karty.
  Odpowiedz

#11
Nie , grafikę podpinasz 6 pinowym kable z tyłu bez tego nie ma siły aby grafika sie uruchomiła.
Chcesz pomóc? Wstaw jako sygnature na innym forum:


[Obrazek: userbar.png]

Zapraszam do odwiedzin strony  http://portal.pcmod.pl/


Asus P5B Premium :: QuadCore Intel Core 2 Quad Q8300, 2500 MHz (7.5 x 333) BOX :: 2x 2 GB PATRIOT DUAL  :: ATI Radeon HD 5770 :: 6x Seagate ST3500320AS 500GB :: HIPER Type-R 580W

  Odpowiedz

#12
Yyyy jeżeli mówisz o tym dźwięku co był w starych DOS'owskich grach to nieBig Grin nie byłto ten dźwięk, a czykolwiek piknęło kilka razy przy uruchomieniu. Ale ten stały dźwięk to byłtaki pisk, coś jak czasem tak w uszach się zatkaBig Grin
  Odpowiedz

#13
Tak, fecet podłączył jakiś kabel ale nie do płyty głownej tylko do wpinki która wychodzi z tych kabli od zasilacza lecz to nie pomogło.
  Odpowiedz

#14
Grafike podpinamy takim kablem.

   

Do złącza
   

Jeżeli się tego nie zrobi karta nie odpali . Robiłeś to ?
  Odpowiedz

#15
Dokładnie tak, tylko nic to nie zmieniło. Ale to się podłącza do płyty głównej, bo on podłączył do tych kabli od zasilacza?
  Odpowiedz

#16
To jest do grafiki, do płyty głównej ma 4 albo 8 pinów w przypadku najnowszych płyt.
Na 100% nie pomyliłeś złącz Smile ?
  Odpowiedz

#17
Ale z tego co pamiętam to on podłączył do tych kabli od zasilacza. Więc to jest powodem tego że nie działa?
  Odpowiedz

#18
To zostają 2 możliwości , no 3 zwiecha płyty , pamięci lub samej grafiki albo uszkodzony zasilacz.
  Odpowiedz

#19
Aha rozumiemBig Grin czyli nie do płyty
RozumiemWink jutro dam do tego serwisanta i zobaczymy, czy będzie to działało.
  Odpowiedz

#20
Zasilanie proca wygląda tak
   

Pin Nazwa Kolor Opis
1 COM Czarny Masa
2 COM Czarny Masa
3 12V Żółty +12 VDC
4 12V Żółty +12 VDC

   

A do grafiki tak.
   

Jeżeli prawidłowo wszystko podłączyłeś to musi być coś z tych życzy co przedtem opisywałem. Czyli reset biosu w kompieSmile może by wystarczył ?
  Odpowiedz

#21
Jutro dam znać czy działa.
Ale przecież płyta i pamięć, zasilacz nie moga byc zepsute skoro na starej karcie komp mi działa
  Odpowiedz

#22
Karta została sprawdzona na innym kompie i nie działa. Odsyłam, tylko czy teraz facet nie zwali winy na mnie że ją spaliłem? Skoro zapewniał, że działa w 100% no ale od czego jest na 14 dniowa gwarancja rozruchowa?;]
  Odpowiedz

#23
W dniu dzisiejszym założyłem zasilacz i kartęWink wszystko ładnie cyka, miałem problem ze sterownikami do karty ale jakoś sobie poradziłem. Dzięki za pomoc!!!
  Odpowiedz



Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z kartą graficzną DexMex_O 2 904 2019-10-18, 11:28:15
Ostatni post: Monet24
  Drukarka nie działa bobciak96 1 3,725 2011-06-22, 14:43:37
Ostatni post: piotrvx
Question jaka karta graficzna do plyty glownej kt4av? port PCI czy AGP?? rupi 3 5,465 2010-06-20, 18:01:02
Ostatni post: KenDj

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

User Panel


Navigation


Latest Topics

Forum software by © MyBB Theme © iAndrew 2016