Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z komputerem i instalacja na nim windowsa
#1
Witam mam taki problem,instaluje windows vista wszystko idzie ok az do czasu kiedy komputer sie resetuje po resecie powinien konczyc instalacje ale tak nie jest dalej wyskajuje bootowanie z plyty i instalacja idzie od nowa a jak w biosie przestawie zeby nie bootowal juz z plyty to pojawia sie czarna plansza i miga kreska.Przekładałem dysk twardy do innego komputera i tam instalowałem windowsa i jest wszystko ok,przeloze do swojego i dalej tylko czarna plansza,dodam ze wsadzałem do swojego kompa twardy dysk zapożyczony z innego kompa i jest ok.Chciałem sie spytac gdzie lezy pszyczyna?Rolleyes


To moj pecet:

Płyta głowna ASUS P5GC-MX/GBL I945GC SATA2 GBLAN uATX
PROCESOR INTEL DUAL CORE E2180 2,00GHZ/800MHZ 1MB LGA BOX
KARTA GRAFIKI GIGABYTE ATI RADEON 2600PRO 512MB TV/DVI PCI-E
MODUł PAMIECI DDRAM2 1024MB 667MHZ HYNIX
DYSK TWARDY HITACHI HDP725025GLA380 250GB 8MB SATA2 7200RPM
NAPED DVD PHILIPS
Odpowiedz
#2
Radek19891 napisał(a):dodam ze wsadzałem do swojego kompa twardy dysk zapożyczony z innego kompa i jest ok
Skoro na Twoim kompie działa z innym dyskiem, a Twój dysk działa na innym kompie to znaczy że wszystko jest OK.
Czyli problem leży nie w Twoim komputerze tylko gdzieś w sposobie instalacji na Twoim dysku.
Napewno instalujesz to na prawidłowym dysku i partycji?
Czy system (instalator) dobrze widzi sterownik SATA?

Popraw także błędy.
Chcesz pomóc? Wstaw jako sygnature na innym forum:
[Obrazek: 993a3cb39134bda0.gif]
Kod znajdziesz tutaj: http://forum.pcmod.pl/viewtopic.php?pid=522#p522

Asus P5K WS :: E2160 @ 3,63GHz BOX :: 2x1GB Geil Ultra DDR2 800MHz CL4 :: Galaxy 7600GS 128MB 1.4ns 500/1400 @ 600/1800 16k 03 :: Seagate ST3250410AS 250GB :: Amacrox Warrior AX-450PNF
Odpowiedz
#3
myślę ze instalator nie widzi sterowników SATA i dlatego instalacja nie może zostać zakończona.
PS: Raga nie czepiaj się błędów nie każdy ma Firefoxa tak jak Ty Tongue
Odpowiedz
#4
Nie korzystam z Firefoxa tylko Opery i nie posiadam żadnej wtyczki poprawiającej błędy, bo nie potrzebuje. Jak robie błędy to marginalne.
Tak ku gwoli ścisłości i wyjaśnienia. Wink
Zatem czekamy na odpowiedź kolegi, Radka.
Chcesz pomóc? Wstaw jako sygnature na innym forum:
[Obrazek: 993a3cb39134bda0.gif]
Kod znajdziesz tutaj: http://forum.pcmod.pl/viewtopic.php?pid=522#p522

Asus P5K WS :: E2160 @ 3,63GHz BOX :: 2x1GB Geil Ultra DDR2 800MHz CL4 :: Galaxy 7600GS 128MB 1.4ns 500/1400 @ 600/1800 16k 03 :: Seagate ST3250410AS 250GB :: Amacrox Warrior AX-450PNF
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z dyskiem zewnętrznym WD My Book 500GB FireWire (Service Pack 3 do XP) fafnucy 1 6,621 2022-05-24, 04:32:15
Ostatni post: Daisyliu888
  Problem z kartą graficzną DexMex_O 2 6,659 2019-10-18, 11:28:15
Ostatni post: Monet24
  Problem z chłodzeniem Azaret 5 14,067 2017-06-29, 08:35:50
Ostatni post: Kaverlis
  Problem z wirusem :( Pliki tylko do odczytu !! piotrvx 0 6,277 2011-07-19, 22:21:43
Ostatni post: piotrvx
Question RAM- problem z napięciem Prorok93 7 14,772 2011-06-15, 12:46:57
Ostatni post: piotrvx
  Wyłanczajacy sie komputer problem z VBAT dinor913 1 7,158 2011-05-08, 13:36:10
Ostatni post: piotrvx
  Problem z p35 Neo2-FIR kiler1121 11 27,469 2011-01-12, 16:06:24
Ostatni post: piotrvx
Question Problem z Netem michalo20 0 4,951 2010-05-27, 14:21:29
Ostatni post: michalo20
  Radeon HD 4850 Problem :((( Woj89 0 5,429 2009-09-25, 23:57:15
Ostatni post: Woj89
  problem z kierownica apollo mrozina 5 12,331 2008-12-21, 18:15:51
Ostatni post: Raga

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości